Overheid verdient niet aan statische beveiliging thuisquarantaine

5 April 2020

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 05 april 2020 – De overheid vraagt geen financiële bijdrage voor het plaatsen van statische beveiliging voor repatrianten in thuisquarantaine. Dit verduidelijkt Kolonel Jerry Slijngaard, coördinator van het NCCR en lid van het

Nationaal COVID-19 Managementteam naar aanleiding van onjuiste informatie die de ronde doet.

Volgens deze informatie moeten repatrianten een bedrag van SRD 9.500,- betalen aan de overheid als ze na terugkeer in Suriname in thuisquarantaine wensen te gaan, in plaats van een door de overheid aangewezen quarantainelocatie. De NCCR-topman verduidelijkt dat de gelden niet bestemd zijn voor de overheid. Repatrianten mogen voor of bij terugkeer naar Suriname aangeven als zij na de twee verplichte weken in overheidsquarantaine, op een door de overheid aangewezen quarantainelocatie willen blijven of als zij naar huis willen met verplichte statische beveiliging. In het laatste geval moeten zij zelf de particuliere beveiligingskosten betalen, en niet de overheid.

Het crisis managementteam zal tijdens de reguliere persconferentie van maandag 06 april uitgebreider hierop ingaan om eventueel ontstane ruis en bezorgdheid weg te nemen.

-NII-