Twee COVID-19 patiënten herstellende

2 April 2020

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 02 april 2020 – Van de tot nu toe op het COVID-19 coronavirus positief geteste personen in Suriname, zijn twee herstellende. Dit deelde Cleopatra Jessurun, directeur van het ministerie van Volksgezondheid, mede tijdens de reguliere persconferentie van het Nationaal COVID-19 Managementteam.

De directeur gaf aan dat een van de twee personen reeds tot tweemaal toe negatief is getest. De persoon wordt ontslagen uit het ziekenhuis en blijft een week in thuisquarantaine. De persoon is niet besmettelijk, maar wordt na een week toch wederom getest op COVID-19 om volledig genezen te worden verklaard.

Suriname telt momenteel 10 positief geteste COVID-19 gevallen. Er zitten 565 personen onder overheidstoezicht in thuisquarantaine en 106 personen zijn op diverse locaties in overheidsquarantaine. De algemeen geldende regel is dat personen veertien dagen in quarantaine gaan, geteld vanaf het moment dat zij in aanraking zijn gekomen met een COVID-19 positief geteste persoon of de dag waarop ze zijn teruggekomen in Suriname. Als personen binnen veertien dagen geen gezondheidsklachten hebben gehad, wordt op de vijftiende dag een exit screening gedaan door een arts van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG). De directeur van Volksgezondheid benadrukt dat er geen schriftelijke verklaring of attest wordt afgegeven voor quarantaine, omdat het blijkt dat dit fraudegevoelig is.

-NII-