UEFA waarschuwt nationale bonden: Stop niet met competities

3 April 2020

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 03 april 2020 – De UEFA heeft donderdag een brief naar alle 55 nationale bonden gestuurd met het verzoek om de competities niet per direct te stoppen. De Europese voetbalbond wijst erop dat landen anders Europese tickets voor volgend seizoen kwijt kunnen raken.

Dat meldt persbureau AP, dat de brief heeft ingezien. De UEFA zou de brief hebben verzonden nadat bekend werd dat de Belgische competitie hoogstwaarschijnlijk wordt gestaakt. De raad van bestuur van organisator Pro

League adviseerde om het seizoen te annuleren en Club Brugge tot kampioen uit te roepen.

“We hebben er alle vertrouwen in dat het voetbal in de komende maanden kan worden hervat, waarbij de voorwaarden worden bepaald door de autoriteiten. Wij vinden dat elke beslissing om competities nu al stop te zetten op dit moment voorbarig en niet te rechtvaardigen is”, staat er in de brief van de UEFA.

“Aangezien deelname aan UEFA-clubcompetities wordt bepaald op basis van het sportieve resultaat aan het einde van een volledig seizoen, is het bij een voortijdige beëindiging de vraag of aan die condities wel voldaan wordt.”

-nu.nl-