Costa Rica is eerste land in Centraal-Amerika waar lhbt’s kunnen trouwen

26 May 2020

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 27 mei 2020 – Costa Rica is het eerste Centraal-Amerikaanse land waar lhbt’s in het huwelijksbootje mogen stappen. In diverse Costa Ricaanse steden gaven partners elkaar in de nacht van maandag op dinsdag om 0.00 uur, toen het nieuwe wetsartikel van kracht werd, het jawoord.

Vanwege de coronapandemie die ook Costa Rica heeft getroffen, ging het om kleine ceremonies. De wet werd ingevoerd na een uitspraak van het hooggerechtshof, dat een verbod op lhbt-huwelijken ongrondwettelijk verklaarde.

Costa Rica is het 28e land dat in de grondwet heeft laten opnemen dat lhbt’s mogen trouwen.

In Mexico hebben homo’s en lesbiennes dat recht in sommige staten. Tsjechië is het volgende land dat op het punt staat de wet op dat vlak aan te passen.

-nu.nl-