COVID-19: Suriname heeft alertheidsstatus ‘code rood’

31 May 2020

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 31 mei 2020 – Suriname heeft officieel de alertheids-status ‘code rood’. Het land telt in totaal 23 positief geteste COVID-19 gevallen. Directeur Cleopatra Jessurun van Volksgezondheid heeft zondagavond op een spoed persconferentie bevestigd dat Suriname nu 13 actieve cases heeft; totaal 23 COVID-19 gevallen. Hieronder vallen ook de 9 personen die eerder genezen zijn verklaard en 1 dode.
Neus- en mond bedekking wordt nu wel aangeraden door het ministerie, zeker als er sprake is van griepverschijnselen.

Er kan nog niet exact aangegeven worden of deze besmette personen in het buitenland of door mensen afkomstig uit het buitenland, geïnfecteerd zijn geraakt. Tot de orde- en veiligheidsmaatregelen die zijn genomen behoren het stopzetten van het vliegverkeer van en naar het oosten van het land en het sluiten van de brug te Stolkertsijver voor in- en uitgaand verkeer. Verder zijn de onlangs toegezegde samenkomsten met 250 personen voor religieuze bijeenkomsten, per direct teruggebracht naar 10 personen.

Het COVID-19 Management Team doet een dringend beroep op de samenleving om alert te blijven en erop toe te zien dat er geen hulp wordt geboden aan personen die Suriname illegaal willen binnenkomen.
Intussen wordt het onderzoek naar contactpersonen van de besmette gevallen voortgezet. Ook is een epidemiologisch team naar Marowijne om een situatie-analyse te maken en advies uit te brengen.

Maandag wordt bekendgemaakt welke nieuwe veiligheids- en ordemaatregelen gehanteerd zullen worden.

STVS Journaal-