Passagiersvliegtuig met 107 mensen aan boord neergestort bij Pakistaanse woonwijk

22 May 2020

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 22 mei 2020 – Een vlucht van Pakistan International Airlines (PIA) is vrijdag neergestort bij een woonwijk in de Pakistaanse stad Karachi. Aan boord waren 99 passagiers en 8 crewleden, aldus een PIA-woordvoerder. Er is nog niets bekend over eventuele overlevenden.

Het lijkt te gaan om een toestel van het model Airbus A320-213, met vluchtnummer PK-8303. De binnenlandse vlucht was vertrokken vanuit Lahore en onderweg naar Karachi, de grootste stad van Pakistan.

Het Pakistaanse leger is uitgerukt naar de locatie van de crash om hulp te verlenen en een reddingsactie op te starten.

Het gaat om een dichtbevolkte wijk van de stad, blijkt uit beelden van het lokale tv-station Geo. Ambulances banen zich op de beelden een weg naar de locatie van de crash, waar zwarte rook opstijgt.

Mogelijk in de buurt van vliegveld neergestort

Op Flightradar is te zien dat het contact met het vliegtuig is verloren toen het toestel boven een gebied vloog waar veel landbouwgrond is, maar ook woonwijken zijn.

De crash vond volgens Geo plaats in de wijk Model Colony, ongeveer drie kilometer ten noordoosten van Jinnah International Airport in Karachi, een minuut voordat de landing werd ingezet. Veruit de meeste vliegtuigongelukken vinden plaats tijdens het landen en opstijgen.

Geo meldt overigens dat er minder mensen aan boord zijn – zo’n honderd in totaal – dan persbureau Reuters doet. Vlak na een crash is hier vaker onduidelijkheid over.

-nu.nl-