Rudisa gedenkt verpleegkundigen op Dag der Verpleging

12 May 2020

In: Nieuws
Comments: 0

DINSDAG 12 MEI 2020-In het verband met de dag der verpleging die jaarlijks op 12 mei gevierd wordt heeft Rudisa International NV een donatie gedaan aan de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, dit ten behoeve van de Surinaamse verpleegkundigen.
Deze plechtigheid vond plaats onder aanwezigheid van minister Elias, de president van Vereniging van Verpleegkundigen in Suriname (VVS), Guno Welzijn, de vice-president van Rudisa, Warsha Sardjoe, het hoofd van verpleegkundige inspecteurs, Carol de Baas en enkele verpleegkundige inspecteurs.
“Verpleegkundigen staan centraal in de zorgverlening”. “Dit jaar is de dag der verpleging extra speciaal vandaar dat wij ook hebben gedacht ook een verrassing te hebben,” aldus minister Elias. Hij gaf aan dat dit jaar speciaal is vanwege de 200ste verjaardag van Florence Nightingale, de Britse verpleegster tevens pionier en grondlegger van de moderne verpleging. De minister sprak grote waardering uit voor de waardevolle inzet en liefdevolle zorg die verpleegkundigen bieden ongeacht de uitdagingen en tekortkomingen. In het bijzonder bedankte hij alle verpleegkundigen die zich ingezet hebben voor de zorgvragers die besmet waren met het COVID-19 virus. Hij is de mening toegedaan dat deze verpleegkundigen zich gemotiveerd en loyaal opgesteld hebben tegenover de zorgvragers ondanks het een onbekend en zeer besmettelijke virus ging.
VVS-president Welzijn toonde zich dankbaar voor de uitnodiging. Hij feliciteerde alle verpleegkundigen en verzorgenden met de bijzondere dag. Welzijn is de mening toegedaan dat met de komst van het COVID-19 pandemie, de belangrijke bijdrage die verpleegkundigen leveren binnen de samenleving wederom tot uiting komt.
Samen met het ministerie van Volksgezondheid heeft de VVS een certificaat van waardering in verband met de bijzondere inzet van verpleegkundigen bij de beheersing van de COVID-19 pandemie in Suriname uitgereikt aan 4 zorginstellingen. Deze zijn: het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, het St. Vincentius Ziekenhuis, het ’s Lands Hospitaal en de Regionale Gezondheidsdienst.
De vice-president van Rudisa, Warsha Sardjoe, zei dat deze donatie slechts een klein gebaar is als waardering naar de verpleegkundigen toe voor alle inzet en zorg. De donatie betreft 10 wasmachines, 3 smart televisies en één splinter nieuwe auto van het merk Picanto. Deze middelen zullen verloot worden onder de verpleegkundigen en verzorgenden in Suriname.
Minister Elias deed een beroep op de VVS om de loting onder de verpleegkundigen en de verzorgenden te doen. Tot slot feliciteerde hij alle verpleegkundigen en verzorgenden van harte met de Dag der Verpleging.

NATIONAAL INFORMATIE INSTITUUT-