Schietpartij met 1 dode te Meerzorg

19 May 2020

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 19 mei 2020 – De 28-jarige Cubaan Leosbel Izquierdo Noriego, die betrokken is geweest bij een schietincident in het district Commewijne, is op zondagavond 17 mei door de opgelopen verwondingen ter plekke overleden.

Uit het voorlopige politioneel onderzoek is naar voren gekomen dat de overledene met anderen zat te borrelen bij een Cars Center na een optocht van een politieke partij. Op een gegeven moment ontstond er een woordenwisseling tussen Leosbel Izquierdo Noriego en de 25-jarige vrouw Charisma B. Zij liep vervolgens naar haar vriend die op straat stond en vertelde hem waarschijnlijk dat zij in een woordenwisseling was geraakt met Leosbel Izquierdo Noriego.

De vriend van Charisma, wiens personalia nog niet bekend is bij de politie, stapte naar Leosbel Izquierdo Noriego toe om hem rekenschap te vragen. De confrontatie tussen deze twee mannen liep zodanig uit de hand dat de vriend een vuistvuurwapen te voorschijn haalde waarmee hij enkele schoten loste. Een kogel raakte Leosbel Izquierdo Noriego in zijn borststreek en hij viel dood neer. De 32-

jarige Cubaanse vrouw M F, die dichtbij Izquierdo Noriego stond, liep een schotverwonding op aan haar linker boven arm.

Nadat de schoten gevallen waren renden Charisma en haar vriend weg van de locatie om kort daarop een autobestuurder, die toevallig over de Oost West verbinding kwam aangereden, tot stoppen te dwingen waarna zij onder bedreiging met het vuurwapen in de auto stapten en de bestuurder dwongen om met hun weg te rijden.

Verschillende politie eenheden reageerden op het gebeurde en kwamen erachter in welk voertuig Charisma en haar vriend zich bevonden. Toen zij door hadden dat de politie hun achterna kwam dwongen zij de autobestuurder om het voertuig voor een houtzagerij te stoppen. Charisma en haar vriend sprongen uit het voertuig en renden het terrein van de houtzagerij op.

De politieambtenaren renden het terrein op en kwamen daarbij te staan tegenover de eigenaar van de houtzagerij, die een gaspistool in zijn hand had. Er ontstond een misverstand tussen de politieambtenaren de eigenaar van de houtzagerij omdat de politie dacht dat hij de schutter was. Het gevolg was dat eigenaar van de houtzagerij in zijn linker onderbeen is geschoten door de politie.

In de directe omgeving van de houtzagerij eigenaar trof de politie een vuistvuurwapen met drie scherpe patronen aan. Het vermoeden bestaat dat dit wapen door de vriend van Charisma op het terrein was weggegooid tijdens hun vlucht. Behalve dat gaspistool is ook het vuistvuurwapen door de politie in beslag genomen.

Het is de politie gelukt om Charisma aan te houden maar haar vriend wist te ontkomen. Charisma bleek 12 XTC tabletten in haar bezit te hebben. Zij is inmiddels in verzekering gesteld ter zake overtreding van de Wet Verdovende Middelen. Charisma, B. heeft de Nederlandse nationaliteit. Zij maakt gebruik van haar zwijgrecht in zoverre dat zij zelf niet bereidt is de naam van haar vriend prijs te geven aan de politie.

Een ingeschakelde arts stelde officieel de dood vast van Leosbel Izquierdo Noriego. Zijn lijk is in opdracht van het Openbaar Ministerie, ter obductie, in beslag genomen. De gewonde Cubaanse vrouw en de eigenaar van de houtzagerij zijn medisch behandelt en verkeren buiten levensgevaar.

-KPS-