Tussentijdse evaluatie operatie ‘Drin dresi wakti siki’

7 May 2020

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 07 mei 2020 – Het verloop van de landelijke operatie ‘Drin dresi wakti siki’, die op 30 april 2020 is ingegaan, is vandaag besproken met de districtscommissarissen. Tijdens deze tussentijdse evaluatie is naar voren gekomen wat goed is gegaan alsook uitdagingen waaraan aandacht moet worden besteed om het geheel een vlot verloop te laten hebben. De operatie ‘Drin dresi wakti siki’ heeft als doel om het COVID-19 virus buiten de grenzen van Suriname te houden. Het betreft een civiel-militaire operatie, ter ondersteuning van de Medische Zending en met betrokkenheid van het traditioneel gezag. Ook de kustwacht is betrokken bij deze operatie. President Desi Bouterse heeft op 29 april 2020 op advies van het COVID-19 managementteam een total lockdown voor de grenzen en grensrivieren aangekondigd. Dit, na vaststelling van COVID-19 besmettingen nabij de oostgrens van het land. De operatie duurt tot en met 10 mei 2020. Aan de hand van het verloop en het advies van de gezondheids- en veiligheidsdeskundigen zal worden besloten als de operatie wordt voortgezet of niet. Vanmiddag zal het COVID-19 Managementteam meer informatie hierover geven tijdens de reguliere persconferentie vanuit het COVID-19 Media Center in de Congreshal.-.

-NII-