Update repatriƫringsvluchten

7 May 2020

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 07 mei 2020 – Op de eerstvolgende repatriĆ«ringsvlucht van Nederland naar Suriname op vrijdag 8 mei zitten personen die op 14, 15, 15, 16 en 17 maart 2020 terug zouden moeten keren naar Suriname.

Bij samenstelling van de vlucht is rekening gehouden met het spoedig terughalen van vrouwen en kinderen, personen die nu worden bijgestaan door de Surinaamse overheid, personen die onder medische behandeling zijn of medicatie

nodig hebben, seniore burgers, personen in strategische beroepen en functionarissen in overheidsdienst.

Er zijn ruim 400 personen afgereisd met de KLM. Met de vliegmaatschappij worden gesprekken gevoerd over een door hen uit te voeren repatriƫringsvlucht. Volgende week zal hierover meer informatie worden gegeven. Er wordt ook naar opties gekeken om gestrande ingezetenen uit Cuba en CuraƧao terug te halen. Mogelijk op een gecombineerde vlucht van de SLM.

Er wordt verder rekening gehouden met het aantal beschikbare quarantaineplaatsen die de overheid ter beschikking heeft. ā€œMensen, u wordt terug gehaaldā€, zei Luitenant-Kolonel DaniĆ«lle Veira aan personen die zijn gestrand in andere delen van de wereld waar moeilijk aansluiting kan worden gevonden met Suriname. ā€œWe kijken naar mogelijkheden om aansluiting te maken met Europa.ā€

Voor deze week staan op schema: een vlucht naar BelƩm op 7 mei en op 8 mei de tweede repatriƫringsvlucht waarmee in Nederland gestrande ingezetenen worden teruggehaald.-.

-covid-19.sr-