Voedselvoorziening binnenland gestart

5 May 2020

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 05 mei 2020 – De regering is gestart met het transporteren van voedselpakketten naar Tapanahony en het Paramaccaans gebied. Dit gebeurde op maandag 4 mei 2020.

Bij het afkondigen van de total lockdown aan de oost-, zuid- en westgrens heeft het COVID-19 Crisis Managementteam aangegeven dat het tot en met 10 mei 2020 niet is toegestaan de grenzen over te steken en de rivieren te bevaren zonder toestemming van de autoriteiten.

In een overleg met de traditionele gezagsdragers heeft president Desiré Bouterse alle medewerking toegezegd om ervoor te zorgen dat de voedselvoorziening van bewoners in het verre binnenland tijdens de lockdown wordt gegarandeerd.

Daartegenover wordt van de bewoners aan de grensgebieden gevraagd de orde en gezondheidsmaatregelen extra in acht te nemen vanwege de ernstige COVID-19 dreiging uit met name de Franse kant.

-NII-