Xianning doneert beschermingsmateriaal aan RO

16 May 2020

In: Nieuws
Comments: 0

ZATERDAG 16 MEI 2020-Het gemeentelijk bestuur van Xianning City (provincie Hubei / China) heeft een partij beschermingsmateriaal, inclusief reinigingsmiddelen, geschonken aan het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO). De partij bestaat uit: handzeep, handsanitizer, mond- en neuskapjes. De schenkingsmiddelen zijn op donderdag 13 mei door de Xianning City’s zaakgelastigde in Suriname, Hu Zhiding, overhandigd aan RO-minister Edgar Dikan. De schenking is een bijdrage aan Suriname in de strijd tegen de COVID-19 pandemie.
De symbolische overhandigingsceremonie vond plaats op de werkkamer van minister Dikan. De bewindsman heeft in zijn dankwoord de geste aangeprezen als een bevestiging van de vriendschap tussen de twee landen.
“Het is mooi om te zien dat vriendschap zich niet alleen uit in goede tijden, maar ook tijdens de minder goede tijden. En dat China ondanks het feit dat zij zich ook moet concentreren op de problemen veroorzaakt door het virus op eigen territoir, toch een helpende hand biedt aan Suriname”, aldus minister Dikan. Het beschermingsmateriaal zal gedistribueerd worden ten behoeve van de diverse afdelingen binnen het ministerie.
Ook het district Para heeft handzeep, mond- en neuskapjes en handsanitizer ontvangen van Xianning City. Dc Armand Jurel heeft de partij ontvangen uit handen van Hu Zhiding. Para en Xianning City hebben een stedenband.

MINISTERIE VAN REGIONALE ONTWIKKELING-