Jonge vrouw om het leven gebracht; verdachte aangehouden

22 June 2020

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 22 juni 2020 – Het ontzielde lichaam van een jonge vrouw is op zaterdagavond 20 juni aangetroffen in een voertuig in de Baikoetoestraat. Het lijk vertoonde een schotverwonding in het hoofd.

In verband met deze levensberoving is een zekere A.P. op zondag 21 juni aangehouden door leden van het Recherche Bijstand Team Paramaribo(RBTP). Hij is aangehouden op een locatie in de Coesewijnestraat. Bij hem is een vuistvuurwapen met scherpe patronen aangetroffen en in beslag genomen.

De politieambtenaren van het RBTP hebben A.P. en het wapen voor nader onderzoek overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten. Het vermoeden bestaat dat A.P. de jonge vrouw heeft doodgeschoten. Hij heeft daarnaast ook een jonge man geschoten in diens been. Dit slachtoffer is buiten levensgevaar.

A.P. zal worden voorgeleid en na afstemming met het Openbaar Ministerie zal besloten worden of hij, hangende het onderzoek, wel of niet in verzekering zal worden gesteld. Nadere berichten volgen.

-KPS-