Kunstmest voorziening voor de groente en bananensector

26 June 2020

In: Nieuws
Comments: 0

VRIJDAG 26 JUNI 2020-Ter stimulering van de groente en bananensector en mede vanwege zijn verantwoordelijkheid heeft minister Rabin Parmessar van Landbouw Veeteelt en Visserij besloten om samen met de importeur van kunstmest, uit te kijken naar betaalbare meststoffen ten behoeve van de landbouwsector.
Op donderdag 25 juni 2020 is met dhr. Ramadhin een bespreking gehouden over de levering van een nieuwe soort NPK, die niet alleen 50% goedkoper zal moeten zijn dan de huidige, maar waarvan de samenstelling (6:6:12) zodanig is dat slechts de helft van de gangbare hoeveelheid gebruikt hoeft te worden.
De prijs van deze meststof bedraagt 30 US-dollars en de bewindsman van LVV is in overleg met de Governor van de Centrale Bank om na te gaan welke koers er gehanteerd kan worden bij de distributie van de kunstmest.
Vooralsnog zal de distributie vanaf donderdag 02 juli 2020 plaatsvinden vanuit het Rijstbedrijf Amriet aan de Kwattaweg. In overleg met de Vereniging van Exporteurs van Agrarische Producten in Suriname (VEAPS) zullen er nog meer distributiepunten aangewezen worden. Deze zullen ook tijdig worden bekendgemaakt. Landbouwers zullen bij het dichtstbijzijnde LVV-kantoor in hun ressort een brief moeten halen om in aanmerking te kunnen komen voor het aankopen van deze meststoffen.
Door de levering van goedkope maar toch kwalitatieve meststoffen wil het ministerie inspelen op de huidige situatie en de landbouwers een hart onder de riem steken. Minister Rabin Parmessar geeft aan dat het ministerie haar diensten beschikbaar zal blijven stellen aan de gemeenschap.

NATIONAAL INFORMATIE INSTITUUT-