Epidemioloog Ori: “Wij zijn in een kritieke fase”

28 July 2020

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 28 juli 2020 – “Wij willen allemaal dat het aantal cases afneemt, maar het ligt aan onszelf. Als wij ons houden aan de COVID-19 maatregelen moet het wel lukken.” Met deze boodschap tracht epidemioloog Radjesh Ori burgers op het hart te drukken om hun verantwoordelijkheid te nemen in de strijd tegen COVID-19. Deze oproep heeft hij gedaan tijdens de COVID-19 persconferentie van 27 juli 2020.

Epidemioloog Ori zegt verder dat er steeds meer meldingen van besmettingen binnenkomen. Het blijkt dat de oorsprong van deze besmettingen gekoppeld kan worden aan winkelzaken, handelszaken, grote- of kleine bedrijven. Er is een toename van het aantal cases. Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen op dag basis is van rond de 50 naar boven 70 gegaan.

“We krijgen meldingen van overal. Het is niet meer duidelijk of de toename in Noord of Zuid is. Je ziet lekkages naar ressorten die nabij zijn. Ook zien we een verschuiving naar het district Wanica. Wij zijn in een kritieke fase. Als we zo doorgaan, zullen we zoveel cases hebben dat we misschien de situaties hebben als in Frans-Guyana”, zegt dokter Ori.

-de-boodschap-