Instagram triggert soms per ongeluk camerasymbool in iOS 14

27 July 2020

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 27 juli 2020 – Smartphones met de testversie van iOS 14 geven tijdens het gebruik van Instagram soms opeens de melding dat de camera aanstaat. The Verge schrijft zaterdag dat Instagram aan een oplossing werkt.

Gebruikers meldden deze maand opeens dat ze het nieuwe symbool dat aangeeft dat de camera aanstaat zagen oplichten op hun iPhones, terwijl ze geen gebruik maakten van de camera. Instagram bleek de schuldige.

Volgens Instagram wordt de camera op dat moment niet daadwerkelijk gebruikt. “Instagram zoekt alleen toegang tot jouw camera als jij het vraagt”, aldus een woordvoerder tegen The Verge.

Het zou mogelijk komen door een probleem met Create Mode, of het swipen van de Instagram-feed naar de camera. De testversie van iOS 14 heeft meer symbolen om te laten zien wanneer bepaalde onderdelen van de smartphone worden aangesproken, zoals het klembord.

-nu.nl-