Oost-suriname hotzone; scholen blijven gesloten

6 July 2020

In: Nieuws
Comments: 0

MAANDAG 6 JULI 2020-De gezondheidsmonitoring van de afgelopen twee weken in het kader van COVID-19 heeft aan het licht gebracht dat in het oosten van Suriname zogenaamde “hotzone” steeds verder aan het toenemen is. Om deze reden en om verdere verspreiding van het virus in deze hotzone te voorkomen blijven alle maatregelen inzake COVID-19 ongewijzigd van kracht in dit deel van Suriname.
Vice-president Ashwin Adhin heeft in een televisietoespraak op zondag 5 juli 2020 de aangepaste maatregelen voorgehouden aan de Surinaamse samenleving. Hij benadrukte echter dat deze aanpassingen niet gelden voor de gebieden die zijn geïdentificeerd als hotzones. Hotzones zijn gebieden waar explosieve groei van besmette gevallen zijn. “Oost-Suriname is een hotzone vanwege een groei van cases op diverse locaties aan deze grens alsook vanwege de sterke stijging van besmette gevallen aan de Franse zijde. Om verdere verspreiding in deze hotzone te voorkomen, blijven alle maatregelen ongewijzigd van kracht. Ik benadruk dat er dus géén aanpassingen komen in de hotzone Oost-Suriname!” aldus de regeringsfunctionaris.
Dit geldt voor alle dorpen in het grensgebied in Oost-Suriname. De scholen in Oost-Suriname blijven gesloten. Ook het binnenlands luchtverkeer van en naar Oost-Suriname zal per direct afgesloten worden voor het gebied Stoelmans eiland tot en met Antonio do Brinco. Verder benadrukt de vice-president kent dat oversteken van en naar de buurlanden verboden is. De grenzen blijven gesloten.
-HET COVID-19 MANAGEMENT TEAM –