Petitie Sport en Jeugdzaken.

3 July 2020

In: Nieuws
Comments: 0

VRIJDAG 3 JULI 2020-Het ministerie van Sport en Jeugdzaken moet worden behouden. De nieuwe coalitie is namelijk van plan om het ministerie op te splitsen in twee directoraten. Dit is niet in goede aarde gevallen bij het personeel personeel van dit departement.
Een petitie is vandaag aangeboden aan minister van Sport en Jeugdzaken Laline Gopal. Haar is gevraagd om haar invloed aan te wenden om het ministerie te behouden.
Het ministerie is in 2010 wederom wederom opgezet en heeft de
verantwoordelijkheid om buiten schoolverband te zorgen voor de verdere ontwikkeling en begeleiding van de jeugd. Bij de hearings welke de nieuwe coalitie op 23 juni heeft gevoerd met de NDP zou volgens NDP topper en ex- minister Sport en Jeugdzaken Faizal Abdoelgafoer deze kwestie ook ter sprake gebracht.
Volgens de nieuwe beleidsinzichten van de aankomende coalitie zal het ministerie worden ontmanteld en zullen de directoraten sport en jeugdzaken worden overgeheveld naar twee verschillende ministeries.
Sport wordt ondergebracht naar het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Jeugdzaken naar Arbeid. De huidige minister van Sport en Jeugdzaken is ook verbaast over de constructie die de nieuw te vormen regering voor het oog heeft. Volgens haar zal het moeilijk worden om de 800 personeelsleden welke het ministerie telt te accomoderen op andere ministeries. De afgelopen tien jaar zou er veel expertise zijn opgebouwd om Sport en Jeugdzaken tot een volwaardig ministerie te maken. Dit is ook te merken in het talent dat in de verschillende distrikten zou zijn ontwikkeld.
STVS JOURNAAL –