Piramide spel duikt weer op in Suriname

20 July 2020

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 20 juli 2020 – Informatie heeft de politie bereikt dat onlangs een piramide spel bekend als “Wallet” is opgedoken in Suriname. In grote lijnen is het zo dat mensen aangespoord worden om minimaal Srd. 400,- te beleggen bij een “kofferhouder” waarna men na korte tijd het viervoudige van het belegde geldbedrag uitbetaald krijgt van de “kofferhouder”. De “kofferhouder” is een persoon hier in Suriname aan wie men hun geld geeft ten einde het viervoudige terug te krijgen. De beleggers krijgen het geldbedrag pas uitbetaald nadat zij drie tot vier andere personen zover krijgen om ook mee te spelen. Bij deze wordt de burgerij ernstig gewaarschuwd niet mee te doen aan dit soort spelletjes, dat verregaande financiële verliezen kan opleveren. Het is niet uitgesloten dat een criminele organisatie achter dit spel zit. Het schijnt dat de criminelen steeds andere benamingen voor het spel verzinnen om slachtoffers te maken. Zo is in het verleden de namen X-trade en Cataleya gebruikt.

De ervaring leert dat op een gegeven moment de spelers het door hun afgegeven geldbedrag noch het veelvoudig afgesproken geldbedrag van de “kofferhouder” ontvangen, die zich dan onbereikbaar maakt. Enkele jaren geleden is een grote groep landgenoten slachtoffer geworden van zulke spelletjes. De politie hoopt niet dat deze geschiedenis zich weer op grote schaal zal herhalen in Suriname.

U bent gewaarschuwd.

-KPS-