Politie Zanderij en RBTP houden diefstal verdachten aan

29 July 2020

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 29 juli 2020 – De 26-jarige Romario E. meer bekend als “ Gaza ” is op donderdag 16 juli door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) aan de Zwarten Hovenbrugstraat opgespoord en aangehouden. Een benadeelde deed op vrijdag 10 juli aangifte op het bureau Nieuwe Haven ter zake diefstal van zijn voertuig, dat hij geparkeerd had op het parkeerterrein voor de Memre Boekoe Kazerne. De politie van Zanderij kreeg op maandag 13 juli de melding dat een voertuig vermoedelijk te Cabenda dorp werd gesloopt. De wetsdienaren deden het aangegeven woonadres aan voor onderzoek. Aldaar troffen zij een man aan die verklaarde dat zijn 15- jarige zoon D.G. toestemming had gegeven aan een zekere “Gaza ”om het voertuig aldaar te slopen. Op dat moment was D.G. niet ter plaatse. De politie nam de personenauto in beslag die gedeeltelijk gesloopt was. Op woensdag 15 juli werd D.G.door de politie aangehouden en in verzekering gesteld. Hij verklaarde dat een man mij hem bekend als “ Gaza ” de personenauto naar zijn woonadres had gebracht om te slopen. Na goed speurwerk kwam de politie erachter wie de man is die “Gaza” genoemd wordt namelijk Romario E. Aan de collega’s van het RBTP werd assistentie gevraagd om Romario E. op te sporen en aan te houden. Op donderdag 16 juli werd Romario alias “Gaza” in de kraag gevat en in verzekering gesteld.

Romario geeft toe dat hij de auto naar het woonadres te Cabenda dorp gebracht heeft maar ontkent dat hij die gesloopt heeft. Voorts dat hij de auto uit handen van een zekere “Belly” kreeg waarna hij die naar Cabenda dorp bracht. “Belly” wordt opgespoord. In tussen heeft de politie het voertuig terug gegeven aan de benadeelde. De benadeelde heeft een schade van rond SRD 10.000,- geleden. .De jeugdige D.G. is voorlopig in vrijheid gesteld. De politie van het bureau Zanderij is nog bezig met het onderzoek.

-KPS-