Netflix laat gebruikers video’s sneller of langzamer afspelen

3 August 2020

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 03 augustus 2020 – Videodienst Netflix voegt nieuwe knoppen toe om de afspeelsnelheid van video’s te verhogen of verlagen, maakte het bedrijf vrijdag bekend via zijn blog.

De snelheid van video’s kan worden gehalveerd of met 50 procent worden verhoogd, aldus het bedrijf. Netflix testte de opties intern sinds afgelopen oktober.

De functie wordt geleidelijk beschikbaar gesteld in de Android-app van Netflix. Daarnaast test de streamingdienst dezelfde optie voor de app voor de iPhone, de app voor de iPad en op het web, waar die later zal worden uitgerold.

De toevoeging heeft volgens Netflix meerdere toepassingen. Door video’s te versnellen, is het bijvoorbeeld mogelijk om een film of serie sneller uit te kijken.

Het vertragen van video’s zou van pas komen voor dove en slechthorende gebruikers, die dan meer tijd krijgen voor het lezen van de ondertiteling. Volgens de streamingdienst is de optie ook handig voor gebruikers die een taal willen leren door anderstalige programma’s te bekijken.

Sommige apps voor podcasts en audioboeken bieden gebruikers al langer de mogelijkheid om geluid sneller of langzamer af te spelen.

-nu.nl-