President Santokhi spreekt ambassadepersoneel en Surinaamse ondernemers in Guyana

10 August 2020

In: Nieuws
Comments: 0

MAANDAG 10 AUGUSTUS 2020-President Chandrikapersad Santokhi heeft op zondag 9 augustus 2020 bij afsluiting van zijn tweedaagse bezoek aan Guyana een ontmoeting gehad met het personeel van de Surinaamse ambassade in Georgetown en exponenten van het Surinaamse bedrijfsleven in het buurland. Het Surinaamse staatshoofd vertoefde samen met first lady Melissa Santokhi-Seenacherry en minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking in Guyana om de inauguratie van president Mohamed Irfaan Ali bij te wonen.
Naast bilaterale gesprekken met het nieuwe staatshoofd, ontmoetingen met de ambassadeurs van Canada en India, vertegenwoordigers van andere landen en Guyanese ondernemers is er ook een ontmoeting geweest met het personeel van de Surinaamse ambassade in Guyana onder leiding van zaakgelastigde a.i. Liselle Blankendal.
“We hebben hun bedankt, ze hebben goed werk verricht in het kader van dit bezoek. Het buitenlands beleid is aan hun gepresenteerd en er zullen verdere werkafspraken worden gemaakt door de minister van Buitenlandse Zaken en ook de zaakgelastigde en overige medewerkers,” aldus president Santokhi.
Op de ambassade is er ook een ontmoeting geweest met exponenten van het Surinaamse bedrijfsleven in Guyana. De Surinaamse regeringsleider wijst op het aantal Surinaamse bedrijven dat op dit moment bezig is in Guyana. Hij zegt dat zij het goed doen, maar dat er ook heel wat knelpunten en uitdagingen zijn. “Soms heb je het gevoel dat ze moedeloos worden, maar dan nog gaan ze door. En ze hebben laten zien dat ondanks heel wat problemen ze toch in staat zijn het bedrijfsleven van Suriname daar een goed gezicht en een goede plaats te geven.”
Het staatshoofd zegt dat de knelpunten die de Surinaamse bedrijven in Guyana aan de nieuwe Surinaamse regering hebben voorgehouden zullen worden meegenomen in het nieuwe overlegstructuur. In de nieuwe samenwerkingsvorm die met Guyana is overeengekomen zullen deze aangepakt moeten worden.

-Communicatie Dienst Suriname-