Woensdag 9 december 2020- Ter herdenking van de gevallenen van de 8 december 1982 moorden, heeft de stichting 8 december 1982 een bloemenhulde gebracht. Voorzitter van de stichting, Sunil Oemrawsingh zei in een toespraak dat de personen die het leven hebben gelaten, het gedaan hebben voor een beter Suriname. Oemrawsingh memoreerde dat het op het spoor van gerechtigheid de rechterlijke uitspraak van 29 november 2019 belangrijk is.
‘’Na 38 jaar is het genoeg geweest. Wij moeten er allemaal voor zorgen dat we nog steeds een land zijn met herinneringen. De inspiratie van deze 15 zonen van Suriname riep op tot gerechtigheid en gerechtigheid, in navolging van de stemmen en eisen van veel jonge mensen in Suriname vandaag ‘, aldus de voorzitter van de stichting. Volgens Oemrawsingh is er geen ruimte voor gewelddadige aanbidding en straffeloosheid. Een oproep naar de regering om de herziene amnestiewet van 2012 af te schaffen en 25 februari niet als nationale feestdag in te stellen.
De regering was ook aanwezig tijdens de bloemenhulde in Bastion Veere. President Chandrikapersad Santokhi ontving een boek van Oemrawsingh in het kader van het voornoemde. Dit is een boek van Noraly Beyer, getiteld “Recht en waarheid maken vrij”. Na ontvangst van het boek zei het staatshoofd dat de plaats waar het incident plaatsvond een stille getuige was. De president zei dat als de muur kon spreken, wij alles zouden horen wat er gebeurd is. Hij gelooft dat het boek veel inzichten zal verschaffen in de gebeurtenissen van 8 december 1982, en zal helpen om volledige gerechtigheid te bereiken. Naast president Santokhi en de first lady Melissa Sansokhi Seenachery hebben ook Albert Ramdin, Amar Ramadhin, Krishnakoemari Mathoera en Kenneth Amoksi hebben ook de bijeenkomst bijgewoond.
-de boodschap/ Tanitshah Kirton-