Ontplooiingskansen voor de mens met een lichamelijke beperking

11 February 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 11 februari 2021-Ā Er moeten meer ontplooiingskansen gecreĆ«erd worden voor deĀ  mens met een lichamelijke beperking, op het gebied van onderwijs, sport en werkgelegenheid. Dit zegt Ashwin Chitanie, die voor zijn afstudeer-project onderzoek heeft gedaan. Zijn afstudeerthesis heeft als titel: ā€œeen gecoƶrdineerd beleid voor meer ontplooiingskansen voor de mens met een lichamelijke beperking.ā€ Chitanie, zelf ook lichamelijk beperkt, heeft zijn scriptie gisteren overhandigd aan minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport.

Verder heeft het afstudeer-onderzoek uitgewezen dat de doelgroep kampt met diverse uitdagingen, vooral op het gebied van sport. Ashwin Chitanie pleit ervoor dat de maatschappelijke positie van sporters met een lichamelijke beperking die internationaal furore maken en Suriname op de kaart plaatsen, verbeterd wordt.

Minister Gracia Emanuel is zeer ingenomen met het onderzoek van Chitanie. Zij beaamt dat de groep te maken heeft met verschillende obstakels. Daarnaast zijn niet alle overheidsgebouwen ingericht om de mens met een beperking aangenaam te zijn.

-STVS Nieuwsdienst-

Ā