PERCEEL VOOR ELKE BURGER

10 February 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 10 februari 2021- Dat vooral sociaal zwakkeren makkelijk in aanmerking moeten kunnen komen voor een bouwrijpe kavel van de overheid, is een streven van minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer. Volgens haar zal de regering Santokhi-Brunswijk er alles aan doen om de totale gemeenschap tegemoet te komen.

Sociaal maatschappelijke organisaties hebben gesprekken gevoerd met de bewindsvrouw om hun doelgroep tegemoet te komen. Twee van deze organisaties zijn Social Army en de Vereniging van Minder Draagkrachtige Studenten in Suriname (VMSS). Minister Pokie blikt tevreden terug op de gesprekken met de organisaties.

Met de vorige regering heeft de VMSS niets bereikt. Minister Pokie heeft nu concrete afspraken gemaakt met de studentenvereniging om bij elk sociaal project van het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer, 10 VMSS studenten in aanmerking te laten komen voor een perceel.

President Chan Santokhi had in zijn inaugurele toespraak op 16 juli 2020, aangehaald dat het grondbeleid efficiënt wordt aangepakt. Daarbij zullen vooral studenten niet worden vergeten.

-STVS Nieuwsdienst-