REGERING VERSOEPELT COVID-19 MAATREGELEN

10 February 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 10 februari 2021-De GLO scholen worden per maandag 15 februari opengesteld. Dit is onderdeel van de versoepelde COVID-19 maatregelen die minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid vanmiddag heeft bekendgemaakt. Aan de hand van de dalende trend in het aantal COVID-19 besmettingen, zal ook het VOJ en VOS onderwijs te zijner tijd worden opgestart. Daarnaast zijn de religieuze bijeenkomsten weer toegestaan, met inachtneming van de aangepaste COVID-19 regels.

De activiteiten van commerciële gelegenheden zijn ook aangepast. Zo mogen onder andere casino’s en recreatieoorden weer open. Voor restaurants geldt er nog steeds een afhaal of leveringsopties.

Bij de overheid zullen alleen nog de essentiële diensten openblijven. Vanuit het ministerie van Volksgezondheid wordt de mondkapjesplicht opgevoerd.

Het aangepast uitgaansverbod is vanaf donderdag 11 februari tot en met dinsdag 23 februari van kracht en ziet er alsvolgt uit: maandag tot en met donderdag van 21:00 uur ‘s avonds tot 05:00 in de ochtend. Vrijdag, zaterdag en zondag van 19:00 uur ‘s avonds tot 05:00 uur ’s morgens.

-Nieuwsdienst –