COVID-19 BESMETTING VAN KINDEREN KAN OPLOPEN

29 April 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 29 april 2021- Sinds het begin van de Covid-19-pandemie in Suriname, zijn er al 523 kinderen besmet geraakt met het coronavirus. Dit heeft Gezondheidsminister Amar Ramadhin vandaag bevestigd. In tegenstelling tot de eerste en tweede COVID-19 golf, is de verwachting in de derde golf dat het aantal besmette kinderen zal oplopen. En dit zal vooral te wijten zijn aan de Manaus-variant van het coronavirus, die kinderen ook ernstig ziek maakt.

Met de aanwezigheid van drie nieuwe varianten van het virus in Suriname, is de besmettingsgraad hoger. En dit is volgens de minister ook te merken in deze derde golf. Met de verscherping van de Covid-19-maatregelen is er enigszins een lichte daling in het aantal besmettingen, geeft Ramadhin aan.

Ondanks de lichtte daling blijft de druk op de ziekenhuizen groot. Alle bedden op de verschillende Intensive Care-afdelingen zijn bezet. Maar, er wordt in alle ziekenhuizen geprobeerd om ernstig zieke patiënten toch de nodige zorg te geven.

-STVS Nieuwsredactie-