Elektriciteitsvoorziening Wageningen uit voorzorg stopgezet wegens wateroverlast

27 April 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 27 april 2021- De elektriciteitsvoorziening Wageningen is vanmorgen, dinsdag 27 april rond 08.00u uit voorzorg uitgeschakeld, omdat de Nickerierivier nabij de centrale na zware regenval in de ochtend buiten haar oevers is getreden. Vanuit de beheerder van de centrale in Wageningen kwamen vanochtend rapportages dat het water de centrale al binnen stroomt. De kabels die vanuit de centrale lopen die de stroom moeten transporteren, liggen onder water. De generatoren werden daarom om veiligheidsredenen meteen uitgeschakeld. Elektriciteit en water vormen een levensgevaarlijke combinatie en ook om schade in de opwekcentrale te voorkomen is de opwekking in Wageningen stil gelegd. Ongeveer 860 huishoudens en bedrijven zijn hierdoor verstoken van elektriciteit. Zodra het water is weggetrokken kunnen de technici van de EBS nagaan hoe de opwekking weer op te starten. In de tussentijd vraagt de EBS aan de gemeenschap in Wageningen om geduld en begrip voor de situatie.

-ND-