Het vaticaan laat daklozen vaccineren

6 April 2021

Comments: 0

Dinsdag 06 april 2021- De onmiskenbare Zwitserse Garde van het Vaticaan heeft vorige week woensdag mensen begeleid in bussen, maar niet voor de diensten van de Goede Week. Het Vaticaan is namelijk begonnen met het vaccineren van zo’n 100 arme en daklozen van wie werd vastgesteld dat ze in Rome woonden.

Kardinaal Konrad Krajewski heeft de leiding gekregen over liefdadigheidswerk namens paus Franciscus en hij verwelkomde degenen die waren uitgekozen om hun eerste doses te ontvangen.

Vaticaanstad heeft al een aantal geestelijken en werknemers ingeënt en biedt nu steun aan de meest kwetsbaren van de hoofdstad. Het hoopt de komende weken de vaccinatie aan meer dan 1.000 mensen aan te bieden. Italië bevindt zich midden in een nieuwe nationale lockdown, die na Pasen zal eindigen.

Vaticaanstad, met 108 hectare ‘s werelds kleinste staat, begon vorige maand met zijn inentingsprogramma en de 84-jarige paus Franciscus was een van de eersten die de prik kreeg. De paus heeft rijkere landen opgeroepen om de kwetsbaardere mensen te helpen hun vaccinatie te krijgen.

-nieuwsdienst-