Tientallen doden bij treinongeval in Taiwan

3 April 2021

Comments: 0

Zaterdag 03 april 2021- Bij een zwaar ongeval met Taiwanese passagierstreinen kwamen minstens 48 mensen om het leven. Dit maakte het tot het dodelijkste spoorwegongeval op het eiland in decennia. Er was een probleem bij de tunnelingang, waarbij de voorkant van de trein volledig werd verwoest.

De trein ontspoorde in een tunnel bij de kustplaats Hualien. De politie zei dat de crash mogelijk is veroorzaakt door het onderhoudsvoertuig. Volgens de chef van de politie stond hij niet correct geparkeerd en rolde hij van een hoogte naar de baan, waarbij hij een snel rijdende trein raakte. De afbeelding toont een gele auto die naast een treinwagon ligt.

De trein was onderweg naar Taitung en ontspoorde net ten noorden van Hualien. De trein telde acht wagons en vervoerde meer dan 350 passagiers. Volgens de brandweer ontspoorde het gevaarte toen het door een tunnel reed.

Enkele wagons zouden tegen de muur van de tunnel zijn geknald. De voorkant van de trein bevindt zich in de tunnel en is compleet verwoest, maar in de achterste wagons zou de schade beperkt zijn gebleven. Premier Su Tseng-chang heeft de nabestaanden gecondoleerd en vertrok meteen naar Hualien. De politie zegt dat de crash mogelijk is veroorzaakt door een onderhoudsvoertuig. Dat stond volgens de politiechef niet goed geparkeerd en rolde van een verhoging naar het spoor, waar het de langsrazende trein raakte. Op beelden is te zien dat een gele wagen naast de treinwagons ligt. De laatste grote treincrash in Taiwan vond drie jaar geleden plaats. Toen vielen er 18 doden en raakten zo’n 200 mensen gewond.

-STVS Website-