Inheemse verhalen voor jong en oud

2 May 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 02 mei 2021- Inheemse verhalen worden nieuw leven ingeblazen door Audrey Christiaan. Zij is sinds de Covid-19-pandemie, begonnen met het vertellen van verhalen aan haar kleinkinderen. Hierbij leert zij hun om de natuur en alles eromheen lief te hebben. Christiaan vindt dat er genoeg te doen is binnenshuis, tijdens de lockdown. Van haar vertellingen maakt zij video-opnames en plaats die op social media.

Christiaan heeft de Inheemse verhalen geleerd van haar grootouders en die ook verteld aan haar kinderen. Tijdens de vertellingen nu, komen de kleinkinderen meer te weten over de normen en waarden van de verschillende culturen in ons land. Kinderen moeten van jongs af aan leren over de etnische en culturele uitingen van alle bevolkingsgroepen in Suriname. Cultuur-onderwijs is daarom van belang

Tijdens de vertellingen leert Christiaan haar kleinkinderen ook om wederzijds respect voor elkaar te tonen, ongeacht de afkomst. Audrey Christiaan ziet het vertellen van de verhalen, als cultuuroverdracht aan haar kleinkinderen. Zij wil namelijk niet dat de geschiedenis van Inheemsen verloren gaat.

-Nieuwsdienst-