Noord-Korea boos om ‘oorlogsretoriek’ van Biden: ‘Ontoelaatbaar en een grote blunder’

3 May 2021

Comments: 0

Maandag 03 mei 2021- Noord-Korea heeft Washington zondag gewaarschuwd dat de de Verenigde Staten met “een zeer ernstige situatie” te maken zullen krijgen. Volgens het Aziatische land is de afgelopen week gebleken dat president Joe Biden ‘vastbesloten is om een vijandig beleid ten opzichte van Noord-Korea te voeren’.

Vorige week woensdag noemde Biden in zijn eerste toespraak tot het Congres de nucleaire programma’s van Noord-Korea en Iran ‘een ernstige bedreiging voor de Amerikaanse veiligheid en de wereldveiligheid’ en zei hij dat hij zal samenwerken met bondgenoten om die problemen aan te pakken door middel van diplomatie en strenge afschrikking. Het doel van de Amerikanen is ‘de volledige denuclearisering’ van het Koreaanse schiereiland.

Kwon Jong Gun, directeur-generaal van het Departement van Amerikaanse Zaken van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, noemde de toespraak ‘ontoelaatbaar’ en ‘een grote blunder’. “Zijn verklaring weerspiegelt duidelijk zijn intentie om het vijandige beleid jegens Noord-Korea te blijven handhaven, zoals het al meer dan een halve eeuw door de VS wordt gedaan,” zei hij. “Nu de grondtoon van het nieuwe Noord-Koreaanse beleid van de VS duidelijk is geworden, zullen we genoodzaakt zijn om op overeenkomstige maatregelen aan te dringen, en mettertijd zullen de VS in een zeer ernstige situatie terechtkomen.”

-Website-