President roept volk op zich te vaccineren

1 May 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 01 mei 2021 – President Chandrikapersad Santokhi roept de samenleving op zich te laten vaccineren tegen het COVID-19 virus. Het staatshoofd heeft op vrijdag 30 april het vaccin toegediend gekregen en benadrukte, dat burgers geen grappen moeten maken met de ziekte. Hij verwees naar de periode toen hij ook getroffen werd door Corona en tot de dag van vandaag de naweeën van de besmetting ervaart.

In het gebouw van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) kreeg de president de nodige begeleiding. Nadat de president vragen moest beantwoorden, kreeg hij het spuitje toegediend. Vervolgens moest de president 15 minuten in de observatiekamer. Het staatshoofd vroeg de samenleving alles te doen om niet besmet te raken doelende op het naleven van de gezondheidsprotocollen die zijn vastgesteld. Vooral met de aanwezigheid van meerdere varianten is het noodzakelijk voorzichtig te zijn. De regering is ook genoodzaakt maatregelen te treffen om het volk juist te beschermen. De president ging ook in op de discussie in de samenleving of hij wel of niet gevaccineerd mocht worden nadat hij eerder positief was getest. De regeringsleider stelde, eergisteren groen licht te hebben gehad van medische specialisten dat hij het vaccin mag krijgen en dat een tweede dosering niet nodig is.

De president heeft na deze informatie, besloten het prikje te nemen omdat hij veel geloof hecht aan de wetenschap. Ofschoon er burgers zijn die het prikje ook al gehad hebben is het advies ook om steeds de maatregelen in acht te blijven nemen. De president heeft ook aangegeven nog niet tevreden te zijn met het aantal gevaccineerden tot nu toe. Volgens de vaccinatieteller op de website hebben zich per 30 april, 38.351 personen zich laten inenten. Dit aantal vindt het staatshoofd nog te laag. Zijn wens is dat rond het eind van het jaar iedereen gevaccineerd is. Zo lang dat niet het geval is is de regering genoodzaakt maatregelen te treffen om die samenleving te beschermen. Hij vroeg ook geduld en begrip voor de situatie waarin de samenleving momenteel zit door de COVID-19 pandemie. Hij benadrukte nogeens het belang van de vaccinatie zodat met een gezond volk verder gewerkt kan worden aan de ontwikkeling van het land.

-Kabinet van de President, Volksgezondheid-