Suriname landelijk in status code: “Paars”

29 May 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Ā Zaterdag 29 mei 2021-Ā De Covid-19 statistieken dwingen de regering om te gaan naar de Covid-19-code: PAARS. Dit laat de Communicatie dienst Suriname optekenen in een persbericht. De stijgende cijfers van positieve gevallenĀ  zullen leiden tot stringente maatregelen vanuit de overheid.

De situatie is al geruime tijd niet meer onder controle.Ā  Binnen de zorg wordt er gesproken over code zwart. Dit vanwege de volledige opschaling binnen de ziekenhuizen.Ā  Code zwart is slechts relevant binnen de zorginstellingen.

Van een uitzonderingstoestand IV, code paars is sprake indien de omstandigheid van uitzonderingstoestand III (code rood) uiterst onbeheersbaar is en daardoor de algemene veiligheid en volksgezondheid niet meer gegarandeerd is.

-STVS Nieuwsredactie-