Tekort aan ziekenhuisbedden en verplegend personeel

2 May 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 02 mei 2021- Het aantal beschikbare bedden blijft een grote uitdaging voor de ziekenhuizen. En volgens infectioloog Lycke Woittiez, vormt ook een tekort aan verplegend personeel een probleem in deze derde COVID-19 golf. Het is daarom van groot belang dat de samenleving de vastgestelde Covid-19-maatregelen stipt blijft naleven. Het verplegend personeel kan de druk van lange werkuren niet meer aan. Dus, alleen het creëren van ziekenhuisbedden zal de situatie niet doen veranderen als er geen zorgpersoneel is om besmette personen op te vangen.

Eén van de risico-factoren bij COVID-19 is ook overgewicht. Men moet gezonder gaan leven en zich beschermen tegen de ziekte.  Intensivist Navin Ramdhani benadrukt het belang van vaccineren tegen het coronavirus. Vaccinaties kunnen voorkomen dat personen ernstig ziek worden en op de Intensive Care afdeling terechtkomen. Ramdhani deed vandaag op de COVID-19 zoompersconferentie een oproep aan de gemeenschap om zich spoedig te laten vaccineren.

-nieuwsdienst-