“Zorgpersoneel uit het buitenland nodig om tekort op te vangen in ziekenhuizen”

18 May 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 18 mei 2021- Om het tekort aan personeel op te vangen, moet de overheid spoedig medische krachten uit het buitenland laten halen. Dit geeft medisch directeur Soenita Nannan Panday van het ’s Lands Hospitaal aan. Over de gehele linie is er een grote behoefte aan zorgpersoneel.

Voor wat betreft het Diakonessenhuis zijn er dagelijks ongeveer 40 vrijwilligers nodig, die het tekort van zorgpersoneel moeten opvangen. Gezien de hoge besmettingsgraad in de derde COVID-19 golf, is er meer zorgpersoneel nodig. Volgens Ruth Mangroe, verpleegkundig directeur van het Diakonessenhuis, is het personeel uitgeput.

De druk op het zorgpersoneel is groot; vanaf de eerste golf zijn medici constant bezig om zorg te verlenen. Gelet op de huidige situatie is er ook niet-verpleegkundig personeel nodig, zegt Hilly Eduart, coördinator vrijwilligerspersoneel.

Er zijn twee groepen vrijwilligers nodig, geeft directeur Mangroe aan. Volgens het model van het Diakonessenziekenhuis krijgen de geselecteerden een training voordat ze worden ingezet, want de kwaliteit van de zorg moet gegarandeerd blijven.

Anesthesioloog Yvette Chou heeft onlangs vrijwilligers opgeroepen om te ondersteunen bij de COVID-19 zorg. Personen vanaf 18 jaar kunnen zich opgeven bij het Diakonessenhuis. Dokter Chou benadrukt dat er personen nodig zijn die langer dan een maand ingezet kunnen worden.

-STVS Nieuwsredactie-