31-jarige meerijder omgekomen bij verkeersongeval

29 June 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 29 juni 2021-De 31-jarige meerijder Omar Peiter is op zondagavond 27 juni na een verkeersongeval aan de Wilhelminastraat ter hoogte van de Pater Weidmanstraat  om het leven gekomen.
De politie van het bureau Centrum deed na de melding van het Command Center de plek van het gebeurde aan. Aldaar troffen de wetsdienaren een man die geen levensteken meer vertoonde naast het voertuig aan.
Uit het voorlopige politioneel onderzoek kwam naar voren dat de 25-jarige autobestuurster Dariola B., de bijrijder Casandro G. (24) alsook de overledene Omar Peiter in een personenauto over de Wilhelminastraat reden. Zij kwamen vanuit de richting van de Sewbarath Misserstraat gaande richting de Van Roosmalenstraat. Ter hoogte van de Sewbarath Misserstraat kwam het voertuig door tot nog toe onbekende reden op de rechterrijbaan van de weg.

De auto kwam daarbij eerst tegen een palmboom aan en kwam vervolgens tegen een omrastering tot stilstand. Het slachtoffer Omar slingerde daarbij uit het voertuig. De politie trof hem bij aankomst aan de linkerzijde op het trottoir naast het voertuig aan. De bestuurster Dariola die bekneld was geraakt, werd door de brandweer uit haar benarde situatie gehaald.
Een arts stelde officieel de dood van het verkeersslachtoffer vast. Het ontzielde lichaam van Omar is ter obductie door de politie in beslag genomen. De twee overige slachtoffers Dariola en Casandro werden voor het bekomen van medische behandeling met de ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Zij verkeren buiten levensgevaar en zijn ter observatie in de ziekeninrichting opgenomen.
De autobestuurster Darialo is in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs en verkeerde niet onder invloed van alcohol. Het voertuig is hangende het onderzoek ter herkeuring in beslag genomen. De Verkeersunit van regio Paramaribo is belast met het verder onderzoek in deze zaak.

-Kps-