On: 14 June 2021
In: Nieuws
Comments: 0

MAANDAG 14 JUNI 2021- De Centrale Bank van Suriname heeft de termijndepositorente op beleggingen met 20% aangepast. Dit zal volgens Eblein Frangie, directeur van de Finabank N.V, ook invloed hebben op de hypothecaire leningen en gebruikelijke leningen van de bank. Volgens Frangie is het vanzelfsprekend dat de rente op de leningen aangepast zullen worden, als de rente op beleggingen stijgen.

De verhoging van de termijndeposito is een van de maatregelen die de Centrale Bank van Suriname heeft genomen om de wisselkoers te stabiliseren. Eeder heeft de moederbank ook de koers lostgelaten, Volgens de directeur van de Finabank was deze ingreep noodzakelijk binnen het IMF-programma. Echter benadrukt Frangie dat deze twee maatregelen niet voldoende zijn voor een stabiele wisselkoers. Hij pleit voor verdere afbouwing van de subsidies. Dit zal volgens de Finabank topman helpen om het gewenste resultaat te bereiken om evenwichtigheid te brengen in het budget van de overheid.

-stvs nieuwsdienst-