Engelse politieman bekent verkrachting en moord Sarah Everard

8 June 2021

Comments: 0

Dinsdag 08 juni 2021- De Britse politieman Wayne Couzens heeft bekend de Londense marketingmedewerker Sarah Everard in maart te hebben verkracht en vermoord, meldt de BBC.

De 33-jarige Everard verdween op 3 maart in haar woonplaats Londen. Ze liep ‘s avonds naar huis vanaf de woning van een vriendin. Om 21.30 uur werd ze voor het laatst gezien.

Daarna was het dagenlang onduidelijk waar Everard was gebleven. Ze werd een dag na de moord als vermist opgegeven door haar vriend. Haar lichaam werd op 10 maart gevonden in een bosgebied.

De 48-jarige Couzens werd enkele dagen na de moord opgepakt. De verdachte werkte als politieagent in Londen.

De moord op Everard leidde in het Verenigd Koninkrijk tot ongerustheid over de veiligheid van vrouwen in het land. Op sociale media deelden veel vrouwen verhalen waarin ze onder meer vertelden dat ze bang zijn om ‘s avonds alleen naar buiten te gaan. Ook vertelden ze wat ze doen om zichzelf veilig te voelen. In maart kreeg de Londense politie kritiek op het ingrijpen tijdens een wake voor Everard. De Britse premier Boris Johnson beloofde vervolgens een onderzoek naar het politieoptreden.

-Nu.nl-