KOB VIERT 100-JARIG BESTAAN

30 June 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 30 juni 2021- De Katholieke Onderwijzers Bond, KOB, ondersteunt de visie van minister Marie Levens, om leerlingen middels een voortgangsrapport over te laten gaan naar het volgend leerjaar. Dit bevestigde voorzitter Bernice Barron gister tijdens de viering van het 100-jarig bestaan van de KOB. Met de introductie van dit onderwijssysteem, sluiten wij nu aan bij de regio, geeft de KOB voorzitter aan.

De Katholieke Onderwijzers Bond is een begrip binnen het vakbondswezen in Suriname. Gedurende haar 100-jarig bestaan heeft ze een wezenlijke bijdrage geleverd aan de ontwikkelingen binnen het onderwijsveld. Het initiatief van de oprichting kwam van Herman Sno tevens de eerste voorzitter.  Volgens de huidige voorzitter worden de oprichtingsprincipes van de eerste voorzitter tot en met heden gehanteerd om de vakorganisatie te leiden.

Sinds haar oprichting heeft deze vakorganisatie 15 voorzitters gekend. Marcelino Nerkust die in de periode 1999 tot 2017 als veertiende voorzitter de organisatie leidde benadrukt dat de bond op verschillende momenten harde strijd heeft gevoerd om zaken in orde te maken voor haar leden. Maar door tactvol optreden van de besturen is het altijd gelukt op de positie van de leerkrachten binnen het Katholieke Onderwijs te verbeteren. Ook internationaal heeft de K.O.B haar stempel gedrukt zegt Nerkust met trots.

De huidige voorzitter feliciteerde alle gewezen en huidige leden met deze dag. Vanwege de gezondheidsrisico’s is de viering beperkt gebleven. Bernice Barron gaf verder aan dat het bestuur goed op weg is met de gesprekken die gevoerd worden met de autoriteiten voor lot verbetering.

-STVS Nieuwsredactie-