PAHO BEZORGD OVER TRAAG VERLOOP VAN VACCINATIES IN DE REGIO

16 June 2021

Comments: 0

Woensdag 16 juni 2021- Directeur Carissa Etienne van de Pan Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO), vestigt de aandacht op het trage tempo van de COVID-19-vaccinaties in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Ze waarschuwt dat het beheersen van het virus jaren zal duren, als de huidige trends aanhouden.

ā€œVandaag zien we de opkomst van twee werelden: een die snel weer normaal wordt en een andere waar herstel een verre toekomst blijft”, vertelde Dr. Etienne aan journalisten tijdens haar wekelijkse mediabriefing.
Terwijl de Verenigde Staten meer dan 40 procent van de bevolking volledig hebben gevaccineerd, zei ze, is het tempo veel langzamer in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. “De ongelijkheden in vaccinatiedekking zijn onmiskenbaar”, zei Dr. Etienne. Ze voegde eraan toe: ā€œAls de huidige trends zich voortzetten, zullen de gezondheids-, sociale en economische ongelijkheden in onze regio nog groter worden, en het zal jaren duren voordat we dit virus in Amerika onder controle krijgen.ā€
Dr. Etienne riep op om ā€œdringendā€ de toegang tot vaccins in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied op te voeren en prioriteit te geven aan landen waar ā€œzelfs kwetsbare bevolkingsgroepen nog moeten worden beschermdā€.
In heel Amerika, inclusief Noord-Amerika, waren er vorige week bijna 1,2 miljoen nieuwe gevallen van COVID-19 en meer dan 34.000 doden. Vier van de vijf landen met het hoogste aantal doden ter wereld bevonden zich in Amerika.

-stvs nieuwsdienst –