President Santokhi: Verlichting op financieel en sociaal gebied voor 9 juni 2021

2 June 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 02 juni 2021- Binnenkort zal er op financieel en sociaal gebied een verlichting te merken zijn. Dit zei president Chandrikapersad Santokhi. Deze verlichting heeft betrekking op de meest kwetsbare groepen in de samenleving. Voor 9 juni wordt er geld vrijgemaakt, om financiële injecties te plegen. Afgelopen vrijdag werd dit besproken, tijdens een regeringsvergadering.

In het programma ” Welingelichte kringen op Radio ABC, zei het staatshoofd het volgende “Men gaat boos jaloers worden en zich afvragen vanwaar Chan met dat geld komt”.

Volgens de president, zal er voldoende geld vrij worden gemaakt, om de schulden van het land af te lossen. “ We doen het op een goeie wijze, aldus het staatshoofd “.

President Santokhi zei vervolgens het volgende “Maar als mijn samenleving in een armoede zit, dan gaat deze president optreden. En dat gaan we doen uiterlijk 9 juni. Ik heb al met de vakbonden afgestemd. Ik hoop dat ik overeenstemming kan bereiken. Ik hoop dat ik een sociaal akkoord kan bereiken. En we gaan het uitvoeren”.

Het enige waarmee wij nu zitten is de wisselkoers. De druk van het IMF en lokale deskundigen is om deze vrij te geven. Het staatshoofd geeft aan, dat het niet zal gebeuren zolang er niet voldoende randvoorwaarden zijn ontwikkeld om de samenleving te beschermen. “Anders krijgen we een koers van SRD 30”, is de waarschuwing van de president.

-STVS Website-