Saramaccakanaal wordt aangepakt

8 June 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 08 juni 2021- Binnenkort zal er een aanvang gemaakt worden met de rehabilitatie van het Saramaccakanaal. Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken, bevestigt dat dit project belangrijk is om het vraagstuk van wateroverlast binnen Paramaribo aan te pakken. De vorige regering had hiervoor in 2019, een bedrag van 35 miljoen USD geleend bij de Wereldbank.

De rehabilitatie van het Saramaccakanaal is onderdeel van het master-ontwateringsplan van Paramaribo. Deryck Ferrier die samen met andere deskundigen heeft gewerkt aan het plan, vindt het goed dat dit project uiteindelijk zal worden uitgevoerd. Maar, de uitvoering moet niet zomaar gebeuren. Ferrier benadrukt dat de plannen die langer dan 15 jaar geleden waren geschreven, aangepast moeten worden aan de hand van de huidige situatie.

De rehabilitatie van het kanaal moet zorgen voor voldoende bergingscapaciteit. Ook de districten Wanica en Saramacca zullen hiervan profiteren. Ondanks de vele voordelen is Ferrier toch benieuwd wat de huidige regering concreet zal doen.

-STVS Nieuwsredactie-