11-jarig ‘wonderkind’ Laurent behaalt bachelor binnen een jaar én studeert summa cum laude af

5 July 2021

Comments: 0

Maandag 05 juli 2021- Het 11-jarige Vlaams-Nederlandse genie Laurent Simons heeft zijn bachelor Fysica aan de Universiteit Antwerpen summa cum laude gehaald, dus met ongeveer een 9 gemiddeld. Hoewel de studie normaal gesproken drie jaar duurt, rondde Simons deze in één jaar af.

De Belgisch-Nederlandse Simons behaalde in anderhalf jaar zijn gymnasiumdiploma op het Sint-Jozef Humaniora in Brugge, toen hij 8 jaar was. Ook heeft hij meegewerkt aan verschillende projecten. Nu hij zijn bachelor behaald heeft, wil hij verder met de master Fysica aan de Vlaamse universiteit. ,,Ik heb al een paar vakken afgerond”, vertelt Laurent, die een IQ heeft van 145.

De hoogbegaafde Laurent heeft zijn doel helder voor ogen. ,,Ik wil uiteindelijk zoveel mogelijk delen van het lichaam kunnen vervangen door nagemaakte organen.” Hoe lang hij over zijn master gaat doen, weet hij niet. ,,Maar daar doe ik het ook niet voor, ik doe het om mijn doel te bereiken”, zegt het ultraslimme kereltje.

Voor zijn tiende verjaardag

Simons kwam ook twee jaar geleden in het nieuws, vanwege een conflict met de TU Eindhoven. Hier volgde Simons de bachelor Electrical Engineering. Hij stond op het punt af te studeren, maar stopte per direct na onenigheid over het studietempo. De universiteit vond het tijdschema van de jongen onrealistisch. Zijn ouders wilden graag dat de jongen zijn bacheloropleiding voltooide vóór zijn tiende verjaardag. Daar ging de TU Eindhoven niet mee akkoord omdat ze dat niet haalbaar achtten vanwege het aantal tentamens dat Laurent nog moest halen. De onderwijsinstelling stelde een studieplan voor waarmee de 9-jarige zijn studie medio 2020 zou kunnen voltooien, maar de ouders haalden de jongen van de universiteit.

Als het Laurent wel was gelukt om voor zijn tiende zijn bachelor-diploma te behalen, dan was hij de jongste ooit geweest. Eerder leek het er nog op dat Laurent zou kiezen voor een topuniversiteit in Amerika of in Israël, maar uiteindelijk werd toch gekozen voor een universiteit dichter bij huis.

-AD-