Committent CBvS en Financiën & Planning voor geen monetaire financiering

2 July 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 02 juli 2021- De governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Maurice Roemer, en minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning tekenen vandaag een overeenkomst waarin is opgenomen dat er geen monetaire financiering zal plaatsvinden.

Deze overeenkomst behoort tot een van de eisen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) om een samenwerking aan te gaan met Suriname voor financiële ondersteuning. Eerder werd de koers losgelaten en zijn intussen de Begrotingen en het Herstelplan door het parlement goedgekeurd.

In juli moet de overeenkomst tussen de regering van Suriname en het IMF getekend worden. Het gaat om US$ 690 miljoen die in drie jaar tijd beschikbaar gesteld zal worden aan de CBvS als betalingsbalanssteun.