Minimaal zestig besmettingen na corona-uitbraak in Enschedese discotheek

3 July 2021

Comments: 0

Zaterdag 03 juli 2021- Van tot dusver minstens zestig mensen die besmet zijn met het coronavirus, is vastgesteld dat ze in uitgaansgelegenheid Aspen Valley in Enschede zijn geweest, meldt GGD Twente. Het aantal besmettingen zal zeer waarschijnlijk nog verder stijgen.

De GGD heeft alle bezoekers die zaterdag bij Aspen Valley waren, opgeroepen zich te laten testen op het coronavirus.

Ook personen die na het bezoek aan de discotheek geen coronagerelateerde klachten hebben, worden verzocht zich te laten testen en thuis te blijven tot de testuitslag bekend is.

Een woordvoerder van GGD Twente laat weten dat het aantal besmette mensen dat gelinkt kan worden aan Aspen Valley vermoedelijk nog zal oplopen, omdat het bron- en contactonderzoek nog loopt. Ze laat weten dat er onder jongeren in de regio veel animo is om zich te laten testen. Of de cluster in de discotheek in Enschede de eerste cluster in een horecagelegenheid is sinds de versoepelingen van vorige week, kon het RIVM donderdag nog niet zeggen.

-Nu.nl-