Nieuwe raad moet Kustwacht versterken

25 July 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 25 juli 2021- De Kustwacht Suriname beschikt over een nieuwe Raad. Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken gaf tijdens de installatie aan, dat de leden een belangrijke rol te vervullen hebben in het goed functioneren van de organisatie. De Raad van de Kustwacht, afgekort RvK, bestaat uit vertegenwoordigers van verschillende ministeries. Vanwege de Covid-19-pandemie, heeft de installatie twee maanden later dan gepland, plaatsgevonden.

Somohardjo zei dat de nodige instructies gegeven zullen worden voor het opstellen van het beleidsplan, het operationeel jaarplan, de begroting en het jaarverslag in samenspraak met de waarnemend directeur, Radjoe Bhola van de Kustwacht. Bhola benadrukte dat het beschikken over een RvK één van de belangrijkste pijlers is van de Kustwacht. Met de komst van de RvK verwacht hij dat het ontwikkelingsproces van de organisatie hierdoor versneld ter hand kan worden genomen.

-STVS Nieuwsredactie-