Pijnpunten Douane besproken met Financiën minister

31 July 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 31 juli 2021- De pijnpunten van de douane-ambtenaren worden aangepakt. Dit laat voorzitter Joyce de Vlught van de Douanebond weten. Gister heeft het bondsbestuur een onderhoud gehad met de minister van Financiën en Planning, Armand Achaibersing. De uitrusting van douaniers zijn enkele punten die zijn aangehaald. Er is met de minister afgesproken dat er binnen 2 weken wordt hieraan zal worden, waaronder kleding.

Een ander pijnpunt is de huisvesting in de districten. Douaneambtenaren die worden gedetacheerd hebben geen toegang tot goed verblijf. Deze week moet er een dossier worden opgestuurd waarin er een inventarisatie wordt gemaakt van de gebouwen. Er zal dan vanuit het ministerie worden gekeken om de renovatie, indien mogelijk, op kort termijn aan te pakken.

Er zijn nog enkele punten  die nader uitgewerkt moeten worden. Over 2 weken zal de bond wederom met de minister aan tafel zitten om deze zaken te bespreken.

-STVS Nieuwsredactie-