Regering loopt achterstanden in

5 July 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 05 juli 2021- De regering is in de afgelopen maanden bezig geweest om achterstallige betalingen in te lopen, die betrekking hebben op de Armulov-regeling van de Stichting Staats Ziekenfonds (SZF). Dit zei minister Albert Ramdin van  Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking gisteren tijdens de reguliere persconferentie. In de media verschenen er berichten dat oud-president Jules Wijdenbosch geen medische behandeling kon krijgen in Nederland, alvorens de Surinaamse regering de achterstanden had ingelopen.

Ramdin benadrukt dat de openstaande bedragen tot in de miljoenen oplopen. Door het financiële wanbeleid dat is overgenomen, komt de sociaal-maatschappelijke dienstverlening in gevaar.

-STVS Nieuwsredactie-