TCT-minister: Communicatie binnenland moet altijd optimaal.

5 July 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 05 juli 2021- De communicatie met het binnenland moet altijd optimaal zijn, zegt de minister van Transport, Communicatie en Toerisme, Albert Jubithana. Bewoners van het binnenland zijn geruime tijd verstoken van internetverbindingen en televisiesignalen. Minister Jubithana legt uit dat alle essentiële diensten conform het presidentieel besluit toestemming hebben om per vliegtuig noodzakelijke werkzaamheden te verrichten.

Iona Edwards, NDP-parlementslid, kan zich niet voorstellen dat deze problemen zich nog voordoen. Volgens haar behoren deze zaken tot de fundamentele rechten van de mens. Edwards roept de overheid op om dit probleem zo snel als mogelijk op te lossen.

Ook Obed Kanape, DNA-lid van de ABOP kan het niet bevatten. Dit probleem is breedvoerig besproken in het parlement en nu is het aan de regering om de bewoners tegemoet te komen.

De TCT-minister geeft aan dat de regering menens is om het binnenland van Suriname te ontsluiten. De bewindsman heeft gesprekken gevoerd met de vliegmaatschappijen die de binnenlandse route onderhouden. Een van de agendapunten betrof de hoge prijzen die bedrijven moeten neertellen om onderhoudswerkzaamheden te verrichten in het binnenland.

-STVS Nieuwsredactie-